O meni

 

Usoda je res zanimiva in presenetljiva in te lahko mnogo let pripravlja na tisto, kar je tvoje življenjsko poslanstvo.

Študirala sem zgodovino na univerzitetnem študiju z namenom, da bom imela širše obzorje, večjo sliko o življenju in bi tako lahko več dala svojim otrokom. A že tekom študija sem čutila in vedela, da to ni moj končni cilj in da ne bom nikoli delala na tem področju. Ob koncu študija sem čutila, da bi rada delala nekaj, kar me veseli, kar bi delala s srcem. Vedela sem, da mi vseeno študij zgodovine veliko pomeni in mi je dal veliko, a nikakor nisem čutila, da je to področje, kjer bi delala s srcem.

Ko sem se spraševala, kaj je tisto, kar bi me osrečevalo, sem pomislila, da je to delo z otroki. Takoj po tem odgovoru sem dobila delo v vrtcu. Delo z otroki me je osrečevalo. A potrebovala sem več – pedagogiko, ki bi temeljila na povezanosti z naravo. Tako me je pot zanesla v izobraževanje iz waldorfske pedagogike. Ko sem že mislila, da sem na cilju in hotela odpreti zasebni waldorfski vrtec, je usoda potrkala na moja vrata in obrnila stvari drugače. Nekega dne, povsem nepričakovano, po neki iniciaciji, je prijateljica rekla: “Dobila sem sporočilo zate, ti moraš pomagati ljudem po naravni poti k zdravju in harmoniji“.

Povezanost z naravo je zame med drugim smisel življenja ter osnova za zdravje vsakogar.

Po tistem so se vršili številni primeri, ko sem pomagala ljudem na energijski ravni, ki so občutili bolečine, bolezen in zatem poročali, da niso imeli več težav ali da so se jim le-te bistveno zmanjšale. Vsako tako poročanje me je zelo razveselilo in mi naredilo toplo pri srcu. Po tako presenetljivem in nepričakovanem življenjskem obratu sem razumela, zakaj sem bila vodena od “Zgoraj”, da sem študirala določeno holistično literaturo. Šlo je za vodenje od „Zgoraj“, a nisem razumela, zakaj. Tako je bilo za mano res veliko let intenzivnega študija na tem področju (študij ezoterike, transakcijske analize, Bachovih kapljic in drugo).

V tujini priznani strokovnjak mi je pred več leti, še preden sem začela nuditi pomoč na energijski ravni in na poti človeka k samemu sebi rekel: „Ti imaš znanja za dva doktorata!“ A tedaj ga nisem razumela. Začela sem se le zavedati, da vseeno očitno nisem garala zaman in da je to nekje opazno, a čemu mi bo to znanje, razen da sem ga potrebovala zase, za svoje prijatelje in sorodnike, za svoj duhovni razvoj in svoje zdravje, nisem pomislila. Nisem vedela, da je imela usoda svoj namen.

Ko pa se mi je odprla ta pot, pomoč ljudem, ki jo opravljam že nekaj let, sem razumela, zakaj je bila potrebna tako dolga in naporna pot. Tako mi pri delu pomagajo izkušnje z večletnim delom na sebi, več letne izkušnje s svetovanjem, znanje iz transakcijske analize in drugo znanje. Pri svojem delu koristim tudi danosti, ki sem jih prinesla s seboj od „prej“ in mi je dano kot dar. Za kar sem posebej hvaležna.

Moj pogled na celostno zdravje za vsakogar je, da je tako vrednoto možno doseči le preko povezanosti z naravo in vsakega posameznika s svojo dušo, ker ta ve, kakšna naj bi bila pot posameznika. Nekaj časa sem bila na razcepu, ali odpreti vrtec ali pa se posvetiti le nudenju pomoči pri duhovnem napredovanju in na poti k doseganju čimbolj integrirane osebe ter aktivaciji samoobnovitvenih moči. Verjemite, ni bilo lahko stati na tem razcepu. Odločila sem se za drugo, ker sem tako čutila. Pri svojem delu me osrečuje, da sem lahko še vedno v stiku z otroki. Spoznala pa sem, da moje delo pomagam tudi živalim.

Tako kot je mene osrečilo odkritje, kaj je moje poslanstvo, želim in privoščim vsakomur, da odkrije, v kolikor tega še ni odkril, kaj je njegovo delo in dela prav tisto, za kar je prišel na ta svet. Tudi na tem področju se lahko nudi pomoč. Naj nam bo cilj, da smo srečni, izpolnjeni in zdravi.