Pomoč z Bachovo cvetno terapijo

Vedno znova razmišljam, kako bi bili ljudje lahko bolj srečni, zdravi, koliko družin bi si lahko pomagalo, če bi vedeli, da obstaja tako edinstvena in preprosta naravna pomoč.

Edvard Bach je bil zdravnik uradne medicine, kirurg… A želel je odkriti pomoč, ki bi dejansko odpravljala vzroke za bolezni oziroma neskladja v človeku in ne le lajšala simptome. Ob branju literature lahko uvidimo, da je bil mnenja, da so vzroki za bolezni v človekovi osebnosti – v negativnih čustvenih stanjih človeka in da se bolezen šele v zadnji fazi pojavi na telesni ravni, namreč- če ne odpravimo teh negativnih čustvenih stanj.

Pomoč Bachovih esenc je v tem, da se v nas ponovno lahko vzpostavi harmonija in nas tako poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi samo-obnovitvenimi močmi. Z Bachovimi kapljicami, ki po literaturi nimajo stranskih učinkov in delujejo na energijski ravni in ne na kemični, se torej lahko pomaga odstranjevati vzroke za neskladja v nas kot so: žalost, jeza, ljubosumje, sovraštvo, zavist, strahovi, tesnobe, ipd.

Ob jemanju Bachovih kapljic ali esenc, se npr. lahko:

 • žalost preobrazi v notranje veselje
 • jeza se preobrazi v ljubezen in v mir
 • sovraštvo in zavist se preobrazita v ljubezen
 • kritiziranje se preobrazi v sočutje do
  sočloveka
 • strahovi (znani in neznani strahovi,…) se
  preobrazijo v odprtost in pogum

Skratka negativna človeška stanja se lahko transformirajo v pozitivna (lahko pride do trajnih sprememb). Lahko se odpravlja trenutna ali tudi dalj časa trajajoča negativna stanja.

Bachove kapljice so lahko v veliko pomoč tudi pri:

 • duhovnem napredovanju (človek lahko spozna svoje življenjsko poslanstvo in sledi temu, za kar je prišel na ta svet.)
 • pri tem, da smo manj utrujeni, imamo več energije
 • pri težavah s šolo (strah pred šolo, ipd.)
 • in pri drugih težavah

Ob poglobljenem pogovoru s klientom, ki temelji na znanju in intuiciji, se na podlagi celostnega uvida svetuje, katere od Bachovih kapljic človek trenutno potrebuje glede na obstoječe težave. Kar je zelo razveseljivo je, da iz negativnega čustvenega stanja preide človek lahko v pozitivno zelo hitro.
Bachove esence lahko jemljejo odrasli, starejši, otroci, živali… Delujejo zelo nežno, a učinkovito in so brez stranskih učinkov. Pomoč se nudi v obliki svetovanja.